About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,260 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home
ETD
Title : Productevaluatie
Author :
Oris, Pieter-Jan
Abstract : De technologie blijft steeds vooruit gaan. In meer en meer scholen wordt de tablet als leermiddel gebruikt voor allerlei vakken. De tablet wordt vaak gebruikt naast een cursus of een boek met oefeningen. Door het gebruik van een laptop of desktop wordt het gebruik van een tablet tijdens de les informatica vaak vergeten. Ik vroeg mezelf daarom het volgende af: waarom kan een volledige cursus niet aangeboden worden op een tablet?

Deze interactieve cursus over netwerken vormt een oplossing voor dit probleem. De cursus kan, door de leerlingen, volledig doorlopen worden met de tablet. Alle materialen worden online aangeboden, via de browser. Dit zorgt ervoor dat er geen conflicten zijn tussen de verschillende operating systems, de cursus is platformonafhankelijk. Door deze methode te gebruiken is het niet nodig dat er verschillende apps geïnstalleerd worden, de laatste versie van de browser volstaat!

De cursus omvat vier lessen, die gespreid over de tweede graad gegeven kunnen worden. De onderwerpen van deze lessen zijn gebaseerd op het eerste onderdeel: netwerken. De andere onderwerpen omvatten internetgebruik, het gebruik van de cloud en het beveiligen van jezelf en je computer op het internet.
Er is voor gezorgd dat deze cursus een totaalpakket is. Al het materiaal dat nodig is om de lessen te geven bevindt zich in het pakket. Een website, online cursus, oefeningen, een handleiding en evaluatiemogelijkheden zijn een deel van dit pakket.

Ten slotte is er rekening gehouden met de leerkracht zelf. Ik vind het persoonlijk zeer belangrijk dat de leerkracht zijn eigen toets kan leggen in een les. Daarom is deze cursus volledig open voor de leerkracht. Er zijn basisrichtlijnen voorzien, maar de leerkracht kan zelf bepalen hoe de les opgebouwd zal worden. Dit totaalpakket zorgt voor een volledige en nooit statische cursus.

Publisher : Hogeschool PXL
Publication date : 2014
Full text :
File Size Type Checksum  
Pieter-JanOris_Afstudeerproject_DOKS.pdf 4 MB PDF MD5 Open file
Appendices :
File Size Type Checksum  
Type : Afstudeerproject
Language :
Dutch
Rights : All rights reserved
Degree name : Professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs
Degree level : Bachelor
Discipline :
Grantor of degree : Hogeschool PXL
Department : PXL-Education
Awards :
Status : PUBLISHED
Persistent Identifier :
Created : 19/12/2014 11:04
Last modified : 20/02/2015 17:31
Collections :
2014
3160014
Secundair onderwijs
Views : 1258
Downloads : 521
 
 

Simple view
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer