About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Van spoed naar OK, de verpleegkundige begeleiding van kinderen. Communicatieve voorbereiding van kinderen van 2 tot 12 jaar

2015
Daens, Silke
Vanstiphout, Chiara
Professionele bachelor in de verpleegkunde

Abstract :
Aan de antwoorden van de verpleegkundigen in onze enquĂȘtes hebben we gezien dat de meeste verpleegkundigen het communicatief voorbereiden van kinderen voor een spoedingreep zeer belangrijk vinden. Dit verloopt echter nog steeds zeer moeizaam.
Bij de voorbereiding van kinderen is het van groot belang dat er rekening wordt gehouden met het ontwikkelingsstadium waar het kind zich in bevindt. Ook moet men rekening houden met de leeftijd van het kind wanneer het om communicatie gaat. Men moet zich aanpassen aan het begripsvermogen van het kind.
Angst speelt een zeer cruciale rol als het over het voorbereiden van een kind gaat. Wanneer een voorbereiding niet goed gebeurt, merkt men dat het kind angstiger is dan wanneer het kind wel een goede voorbereiding heeft gehad.
De aanwezigheid van ouders bij de inductie van anesthesie is dubbelzijdig. Er zijn voor- en nadelen aan verbonden. In het Ziekenhuis Oost-Limburg verkiest men dat de ouders niet mee mogen als het om een spoedingreep gaat, omdat dit gebeuren heel ingrijpend kan zijn. Een angstige ouder brengt een angstig kind met zich mee.
In ons praktisch deel hebben we ons toegespitst op het realiseerbaar maken van een voorbereiding bij een spoedingreep. We hebben er rekening mee gehouden dat de voorbereiding soms niet lang kan en mag duren omwille van de urgentie. Vandaar dat we een boekje hebben ontwikkeld. Dit kan makkelijk afgegeven worden aan het kind. We hebben ook rekening gehouden met de leeftijd. Voor kleinere kinderen hebben we de prenten die het aanspreekbaar maken, voor de grotere kinderen is er ook tekst voorzien.

Full text:
File Size Type Checksum  
(3.7)BachelorproefDaensSilkeVanstiphoutChiara.pdf 3 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 5232 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Daens, S., Vanstiphout, C. (2015). Van spoed naar OK, de verpleegkundige begeleiding van kinderen. Communicatieve voorbereiding van kinderen van 2 tot 12 jaar . Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Healthcare.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8214b78acca014c3272ccbc2b7c.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer