About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Ciratec & C° - ABB Robotstudio

2014
Wauters, Glenn
Professionele bachelor in de elektromechanica

Abstract :
Gedurende 9 weken dien ik in het bedrijf Ciratec & C° mijn stage uit te voeren. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het programmeren en simuleren van industriële robots en PLC (Programmable Logic Controller) in Europa. Hierdoor is robotica het onderwerp van mijn stage.
De doelstellingen die mij worden opgelegd tijdens mijn stage, zijn het bereiken van kennis en vaardigheden voor de opbouw, het programmeren en simuleren van een bestaande robotcel met 4 ABB Robots. Het uitvoeren van deze doelstellingen worden volbracht via het programma ABB RobotStudio en via praktische toepassingen.
De methode voor het uitvoeren van deze doelstellingen geeft een beeld weer van hoe ik te werk ga, om het gewenste resultaat te komen. Het programmeren van de robotcel gebeurt m.b.v. het programma ABB RobotStudio. Gedurende de eerste 2 weken wordt de 3D-opbouw gemaakt van de robotcel. Hierbij worden robots, grijpers, lastangen, een draaitafel en veel andere onderdelen en toestellen via ingegeven coördinaten op de lay-out geplaatst.
Vervolgens ga ik de bewegingen van de 4 robots, die voorzien zijn van een grijper of lastang, programmeren. Na het programmeren van deze bewegingen, neem ik de BMW standard door zodat ik voor elke robot de juiste logica kan schrijven. Deze logica houdt in dat ik een overzicht krijg van de acties die de robots moeten ondergaan en waarbij elke robot in communicatie staat met de PLC. Hierdoor wordt in de logica heel het programma overlopen, dat volgens de BMW standard wordt voorgedragen.
Als resultaat zal het ontwikkelde programma gesimuleerd worden. Vervolgens wordt het desbetreffende programma ingeladen op het moment dat de werkelijke robotcel is opgebouwd in Oxford. Nadien gaat het omgezet worden in de praktijk en kan het in werkelijkheid toegepast worden. Dit zorgt voor een mooi resultaat en afsluiter van de stage.
Uit mijn stage kan ik concluderen of Ciratec & C° in de toekomst meer kan gaan werken met het programma ABB RobotStudio en of dit geschikt is voor de diensten die het bedrijf levert. De verschillende robots en programma’s om dit te verwezenlijken zijn heel interessant en we kunnen hier veel mee bereiken. ABB RobotStudio, het programma dat gebruikt wordt tijdens de stage, heeft zijn voor- en nadelen. Hierdoor is ABB RobotStudio op sommige vlakken een uitstekend programma, maar op andere vlakken is het minder goed. Door dit totaalpakket van doelstellingen en de vraag naar deze mensen zal de stap in de wereld van robots een uitstekende keuze zijn voor een werkzekere job.

Full text:
File Size Type Checksum  
Wauters.pdf 3 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 4514 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Wauters, G. (2014). Ciratec & C° - ABB Robotstudio. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Tech.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a82152d530e301532e85d5880012.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer