About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

The Rocket Reporter. Een toegankelijke nieuwsapplicatie voor jongeren

2017
Simoens, Jonas
Master of Arts in de beeldende kunsten

Abstract :
In dit onderzoek stond de vraag centraal hoeverre men een digitaal nieuwsplatform toegankelijker kan maken voor jongeren. In het eerste deel van het artikel worden cijfers van nieuwsconsumptie door jongeren gepresenteerd die afgenomen zijn door studies van Mediawijs en de VRT. Ook beschrijft het artikel de stand van zaken van diverse nieuwsmedia die beschikbaar zijn op smartphones.
Vervolgens bespreekt het artikel hoe gamificatie en Article Heads kunnen bijdragen tot een beter product dat naadloos geïntegreerd is in de interface van de smartphone, en toegankelijker is voor jongeren. Ten slotte blijkt uit cijfers van 2014 dat smartphones met schermen groter dan 4 inch de verkoopcijfers aanvoeren, dus gaan we kijken aan de hand van heatmaps hoe dat we een optimale, aangename interface kunnen ontwerpen voor grote schermen die met één hand bediend kunnen worden.
Het resultaat van dit onderzoek is The Rocket Reporter, een applicatie dat nieuws op maat brengt voor jongeren, op een persoonlijke manier. Het is een applicatie dat het nieuws brengt wanneer de gebruiker het wilt, zonder dat je er als gebruiker naar op zoek moet gaan. Bij de applicatie staat gebruiksgemak centraal. Daarom wordt het nieuws gebracht via Article Heads, notificaties die de interface van de applicatie naadloos integreren in de interface van je smartphone, zodat de applicatie niet meer een bestemming is, maar deel uitmaakt van een systeem.

Full text:
File Size Type Checksum  
Simoens.pdf 3 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 3405 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Simoens, J. (2017). The Rocket Reporter. Een toegankelijke nieuwsapplicatie voor jongeren. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-MAD.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8215c86dfb7015c86e96d0907ee.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer