About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

PWO "m-Assist" ontwikkelingsfase 3: finale gebruikerstesting

2017
Hemeleers, Sarah
Vandermaesen, Bram
Houbrechts, Anche
Professionele bachelor in de ergotherapie

Abstract :
Inleiding
In de laatste fase van de ontwikkeling van de m-Assist app(licatie)wordt de bŤtaversie onderworpen aan een finale gebruikerstesting. De m-Assist beoogt een digitaal hulpmiddel te zijn voor personen met NAH en/of dysexecutief functioneren opdat deze zo zelfstandig mogelijk instrumentele activiteiten van het dagelijkse leven kunnen uitvoeren.

Doel
Het doel is om te achterhalen of de app gebruiksvriendelijk is. Op basis van deze gegevens en feedback van de deelnemers kan er gekeken worden of de app definitief klaar is voor gebruik.
Methode
Er werd zowel een literatuurstudie als een praktijkonderzoek uitgevoerd. De literatuurstudie gaf een antwoord op de vraag welke instrumenten/vragenlijsten gehanteerd kunnen worden voor de gebruikerstestting van assistive technology/apps. Het praktijkonderzoek houdt een gebruikerstesting in. Er werden zeventien testpersonen, waarvan negen cliŽnten en acht therapeuten/mantelzorgers bevraagd aan de hand van de volgende vragenlijsten USE, SUS en D-QUEST.

Resultaten
Globaal wer de m-Assist als zeer gebruiksvriendelijk beoordeeld door zowel cliŽnten als therapeuten/mantelzorgers. Op de D-QUEST werd een score van 100% op gebied van tevredenheid in gebruik gemeten (minimale score tevreden tot zeer tevreden). Verder werd in de SUS door twaalf van de zeventien personen aangegeven dat ze de m-Assist gebruiksvriendelijk vonden (minimale score van 4 of 5). De resultaten van de USE zijn opgedeeld in vier subcategorieŽn met een score van 80% bruikbaarheid, 67% gebruiksgemak, makkelijk te leren 83.5% en 94.9% voor tevredenheid.

Conclusie
De m-Assist is een gebruiksvriendelijke tool , waar mensen met DEF en/ of NAH gebruik van kunnen maken in een iADL context. Gebruikers gaven aan dat kleine aanpassingen het gebruikersgemak nog kunnen verhogen.


Trefwoorden: niet aangeboren hersenaandoening (NAH), dysexecutief functioneren (DEF), gebruikerstesting, digitaal hulpmiddel, assessments voor gebruikerstesting.

Full text:
File Size Type Checksum  
r-bachelorproef.pdf 10 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 3634 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Hemeleers, S., Vandermaesen, B., Houbrechts, A. (2017). PWO "m-Assist" ontwikkelingsfase 3: finale gebruikerstesting . Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Healthcare.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8215c86dfb7015c8756db002763.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer