About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,287 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home
ETD
Title : Onderzoek naar sportbegeleiding en sportparticipatie in asielcentra
Author :
Vardazaryan, Satenik
Abstract : De vluchtelingencrisis is een onderwerp die niet weg te denken is uit de huidige actualiteit. Steeds meer mensen vluchten naar op zoek naar veiligheid. Meestal zonder enig besef over de eindbestemming, zolang het er maar beter is dan hun land van herkomst. Vaak zijn er kinderen bij, kinderen die niet goed beseffen wat er zich afspeelt. De reis is voor de meeste mensen het ergste, sommige komen zelfs aan zonder kinderen. Deze mensen en kinderen houden traumaís voor het leven over aan deze 'reizení, maar ze hebben er alles voor over om in veiligheid te leven. Aankomen in een land waar zij hun kinderen een betere toekomst kunnen bieden.

Zelf ben ik in 1998 als kind van vier jaar gevlucht uit ArmeniŽ, samen met mijn ouders en mijn zusje. Mijn broer is onderweg naar BelgiŽ geboren. Er was oorlog in ArmeniŽ en we hadden er geen toekomst. Daarom hebben mijn ouders ervoor gekozen om te vluchten, zonder te weten waarheen.

Uit eigen ervaringen weet ik dat je enkel negatieve herinneringen overhoudt aan zoín reis. Jonge kinderen weten vaak niet hoe ze met deze ervaringen moeten omgaan en dit kan zorgen voor psychische problemen. Zelf zocht ik vaak rust in buiten spelen, op deze manier werd ik afgeleid van alle problemen die te maken hadden met het proces van het verkrijgen van een verblijfsvergunning in BelgiŽ.

Sinds december 2017 heb ik mezelf aangemeld als vrijwilliger bij Fedasil Sint-Truiden bij de afdeling kinderanimatie. Op deze manier kon ik de kinderen beter opvolgen en bestuderen. Ik merkte al snel op dat de kinderen vaak op hun kamer zaten en te weinig buiten speelden of zich bezighielden met sportieve activiteiten, wat op zijn beurt nadelig is op psychosociaal vlak. Daarom heb ik gekozen om onderzoek te voeren naar de meerwaarde van sportbegeleiding en sportparticipatie in asielcentra.

Op basis van mijn ervaringen, stages en interviews met verscheidene mensen, ben ik tot de conclusie gekomen dat sport wel degelijk een meerwaarde heeft in het asielcentrum. Daarom heb ik voor mijn praktisch gedeelte een inspiratiegids opgesteld die handvaten biedt aan leerkrachten en begeleiders bij het organiseren van sportactiviteiten. Deze inspiratiegids omvat alle nodige basiscompetenties die een goede begeleider zou moeten beschikken om het organiseren van sportactiviteiten tot een goed einde te brengen.
Publisher : Hogeschool PXL
Publication date : 2018
Full text :
File Size Type Checksum  
VardazaryanSatenik_Bachelorproef.pdf 4 MB PDF MD5 Open file
Appendices :
File Size Type Checksum  
Type : Bachelorproef
Language :
Dutch
Rights : All rights reserved
Degree name : Professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs
Degree level : Bachelor
Discipline : Lichamelijke opvoeding - Plastische opvoeding
Grantor of degree : Hogeschool PXL
Department : PXL-Education
Awards :
Status : PUBLISHED
Persistent Identifier :
Created : 27/06/2018 13:11
Last modified : 30/12/2018 17:38
Collections :
Secundair onderwijs
2018
11303940
Views : 472
Downloads : 357
 
 

Simple view
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer