About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Qlik Sense applicatieontwikkeling met versiecontrole

2018
Van de Weyer, Jasper
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Abstract :
De stage vindt plaats bij Comigoo cvba in Herk-de-Stad, een startend bedrijf dat Qlik Sense-applicaties maakt voor kmo’s. Qlik Sense is een business intelligence platform voor data-analyse dat het simpel maakt om gegevens te verwerken en te visualiseren. Door applicaties te bouwen, geeft Comigoo aan zijn klanten de mogelijkheid om hun data beter te begrijpen.
Tijdens de stage bij Comigoo is er in opdracht van Level27 gewerkt. Level27 is een typische kmo met verschillende databronnen. Level27 wil deze databronnen combineren en zo een beter beeld krijgen van de interne werking. Tijdens het ontwikkelen van de applicaties is het ontwikkelingsproces volledig doorlopen, van de analyse tot het opleveren van een applicatie. Uiteindelijk zijn er verschillende applicaties ontwikkeld die Level27 meer inzichten geeft in hun data.
Qlik Sense is een zeer aangename manier om data te verwerken en te visualiseren. Voor ontwikkelaars zijn er echter gebreken. Binnen Comigoo werken verschillende personen tegelijkertijd aan de Qlik Sense-applicaties; daarom is het belangrijk om altijd op de hoogte te zijn van de meest recente veranderingen. Qlik Sense heeft echter geen ingebouwd versiecontrolesysteem. Hierdoor is het moeilijk om met meerdere personen aan eenzelfde applicatie te werken. Er is een onderzoek uitgevoerd naar eventuele opties om versiecontrole toe te passen op Qlik Sense-applicaties. Alle opties zijn uitgebreid beschreven in dit rapport.

Full text:
File Size Type Checksum  
VandeWeyerJasper_Eindwerk.pdf 2 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 3731 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Van de Weyer, J. (2018). Qlik Sense applicatieontwikkeling met versiecontrole. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-IT.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216440ce94016440fd692206bb.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer