About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Jidoka recruitment-tool

2018
Froeyen, Toon
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Abstract :
Jidoka is een snelgroeiend IT-bedrijf dat veel vacatures heeft openstaan voor verschillende posities (bv. stagiairs, jobstudenten, freelancers,…). Op dit moment wordt recruitment-gerelateerde data in spreadsheets, Jira en Google drive bijgehouden. Dit kan nogal eens ingewikkeld worden en veel tijd in beslag nemen. Een oplossing is om dit recruitment-proces te automatiseren door een webapplicatie te ontwikkelen. Kandidaten kunnen hierdoor ook makkelijker gelinkt worden aan vacatures.

Bij de ontwikkeling van de Recruitment Tool zal er gebruik gemaakt worden van Angular 4. Dit is een Javascript-framework dat het maken van webapplicaties vergemakkelijkt. Spring Boot is het Java-framework dat gebruikt wordt voor het maken van de backend. Verder zal er ook nog achterliggend een Postgresdatabase gebruikt worden.

Het einddoel van deze stage is om te zorgen dat het sollicitatieproces van potentieel nieuwe werknemers vereenvoudigd wordt. Een Jidoka-HR kan via de Recruitmenttool vacatures toevoegen die dan op de carrièrewebsite kunnen gezien worden door potentiële werknemers. Deze kunnen op de website hun gegevens achterlaten en kunnen op de vacature waar zij interesse voor hebben een kandidatuur plaatsen. Hierna zal een Jidoka-HR deze kandidatuur beheren. Hierbij zal hij/zij gesprekken met de potentiële werknemer kunnen regelen en de status van de kandidatuur kunnen veranderen naarmate het sollicitatieproces vordert. Verder kan de Jidoka-HR o.a. ook de vacature sluiten en deze zal niet meer op de carrièrewebsite te zien zijn.

Omdat Jidoka vooral web-gerelateerde applicaties maakt is het voor hen ook interessant om te weten welk frontendframework het beste is om te gebruiken. Bij Jidoka zelf wordt er het meeste React gebruikt, maar voor deze stage werd er bewust voor Angular 4 gekozen door de stagebegeleider. Hierdoor is er in het onderzoek een vergelijking gemaakt tussen React en Angular 4. Omdat Angular 4 vrij recent is en er moeilijk informatie rond te vinden is, bestaat er op het web een kleine strijd over wat nu het beste is om mee te werken.

Samengevat onderzoek ik waar de verschillen liggen tussen Angular 4 en React wanneer we kijken naar de setup, laadtijd, leercurve, kost,…

Full text:
File Size Type Checksum  
Eindwerk_Froeyen_Toon.pdf 1 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 4098 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Froeyen, T. (2018). Jidoka recruitment-tool. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-IT.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216440ce94016440fdb62a076d.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer