About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Ideashooter: beheren van ideeŽn

2019
Kempeneers, Jonas
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Abstract :
Binnen een bedrijf is het moeilijk om een goede communicatie te realiseren tussen de werknemers en het management. Doordat ze elkaar weinig zien kan de drempel te hoog liggen om over de problemen op de werkvloer te praten. Ideashooter zorgt voor een vlottere communicatie tussen werknemers en management vlotter verloopt. Dat doet het door werknemers de mogelijkheid te geven om ideeŽn in te sturen. Deze ideeŽn gaan van eenvoudige vragen over de temperatuur in werkhallen tot fundamentele processen die misschien niet zo goed lopen als mogelijk. De werkgever heeft op zijn beurt de mogelijkheid om wedstrijden met onderliggende vragen op te stellen waaraan al dan niet een prijs wordt gekoppeld. Werknemers kunnen op wedstrijdvragen antwoorden en komen daardoor in aanmerking om de gekoppelde prijs te winnen.
De kern van deze applicatie is het evalueren oftewel 'scopení van de ingestuurde antwoorden of ideeŽn. De antwoorden kunnen geŽvalueerd worden aan de hand van vooropgestelde criteria. Wanneer de antwoorden geŽvalueerd zijn, krijgen ze een score die laat zien of het gegeven antwoord al dan niet goed is. Voor een goede vraag of een goed idee kan een projectgroep opgestart worden waaraan werknemers gekoppeld zijn. In zoín projectgroep wordt geprobeerd het idee te verwezenlijken.
De stageopdracht is uitgeschreven door Forwrd, maar de uitvoering vindt plaats op PXL Research. Forwrd specialiseert zich in het maken van webapplicaties, IoT en software voor interactieve 'photoboothsí. Het maken van Ideashooter situeert zich in het eerste aspect, namelijk het maken van webapplicaties.
De webapplicatie is geschreven in Laravel, een PHP-framework, in samenwerking met Vue.js, een JavaScript framework voor userinterfaces en single-page applications. In Laravel zit de templating taal Blade die gebruikt wordt om de views dynamischer te maken met bijvoorbeeld foreach lussen. Ondanks Blade zijn de views niet altijd dynamisch genoeg, wat een goede reden is om Vue.js te gebruiken.
Ideashooter is een betaalde applicatie voor bedrijven. Hierdoor is het nuttig om automatische betalingen te voorzien zodat de klant zich niet moet bezighouden met de betalingen zelf. Om te bepalen welke betalingsservice het best past voor Ideashooter omvat dit onderzoek een exploratiefase en vergelijkingsfase van drie kandidaten die populair zijn in BelgiŽ en daarbuiten, namelijk Mollie, Stripe en Icepay. Deze drie kandidaten zijn gekozen aan de hand van een bevraging naar ervaringen binnen het team. De exploratiefase is een literatuurstudie van elke optie, de kosten van elke transactie en de betaalmogelijkheden. De vergelijkingsfase bevat een proof of concept van elke geschikte kandidaat ter illustratie van de implementatie.

Full text:
File Size Type Checksum  
Eindwerk_Kempeneers_Jonas.pdf 2 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 3680 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Kempeneers, J. (2019). Ideashooter: beheren van ideeŽn. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Digital.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216cd2dafb016cd2ea40f200e1.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer