About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Automatisch testen van de Lifeplanner

2019
Smeets, Jannick
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Abstract :
ArgeŁs is een softwarebedrijf binnen de financiŽle sector met als klanten vooral banken, notarissen, financiŽle planners, vermogensbeheerders, accountants, juristen en verzekeringsmaatschappijen. De grote sterkte van ArgeŁs is dat ze hun producten verwezenlijken door middel van cocreatie. Dit wil zeggen dat de klanten van ArgeŁs worden gezien als creatieve partners in het realiseren van hun producten.
De stageopdracht bestaat erin om de testen op de Lifeplanner te automatiseren. De Lifeplanner is een cocreatie met een belangrijke speler uit de financiŽle sector en is gebaseerd op de Financial Planning Software van ArgeŁs met een Graphical User Interface (GUI) gemaakt door een externe partij. De Lifeplanner zorgt voor financieel advies en begeleidt klanten door de financiŽle wereld van onze partner.
Het volledige testproces van ArgeŁs gebeurt op dit moment manueel. Er zijn al enkele verbeteringen aangebracht in het testproces door middel van een test-GUI en door gebruik te maken van Excel-bestanden met een intern geschreven programma om deze Excel-bestanden uit te lezen en om te zetten naar JSON-bestanden, deze JSON-bestanden kunnen we dan in onze test-GUI importeren om zo gemakkelijk te testen, maar alles moet nog manueel getest worden.
Automatische testen zorgen ervoor dat de regressiefouten onmiddellijk in kaart kunnen worden gebracht. Deze fouten kunnen dan sneller opgelost worden en dit zal zorgen voor een veel hogere kwaliteit van de Lifeplanner. Om de fouten in kaart te brengen wordt gebruikgemaakt van de test case management software Testrail. Alle testen die uitgevoerd worden, rapporteren naar Testrail.
De automatische testen worden uitgevoerd in Postman. Deze tool werd al gebruikt binnen ArgeŁs en hierop wordt verder gewerkt. Er vindt echter wel een onderzoek plaats om te zien of Postman wel de juiste tool is voor ArgeŁs. Als er uit dit onderzoek een andere testautomatiseringstool komt, dan stapt ArgeŁs ook over naar deze tool.

Full text:
File Size Type Checksum  
Eindwerk_Smeets_Jannick.pdf 2 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 3735 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Smeets, J. (2019). Automatisch testen van de Lifeplanner. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Digital.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216cd2dafb016cd2eb4e8c023a.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer