About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Software delivery pipeline: cross-platform testing

2019
Grauwels, Mathias
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Abstract :
Codrigo is het Agile software delivery center binnen de Bewire-groep. Hun opdrachten bestaan uit het uitwerken van softwareprojecten van A tot Z. Codrigo komt zeer sterk uit de hoek doordat ze de krachten bundelen met andere specialisten binnen de Bewire Group. Door hun ervaring zijn ze zich bewust van de valkuilen binnen softwaretrajecten.

Vandaag de dag is de flow van de projecten volledig manueel binnen Jira en bevindt er zich geen enkele vorm van automatisatie. Door manueel te werken, blijven behandelde issues vaak onnodig in de verkeerde statussen staan, en is het moeilijk om de projecten op een correcte manier op te volgen. Daarnaast moeten developers vaak onnodig veel tijd steken in het onderhouden van Jira, waardoor ze minder tijd hebben om te ontwikkelen. Ook het bijhouden van het aantal uren per werknemer in een Excel-file om het kostenplaatje te gaan berekenen, zijn zaken die gebeuren binnen een project. Deze manier van werken kan zeker worden verbeterd aan de hand van tools of een geautomatiseerde workflow.

Het uiteindelijke doel is het helpen en ondersteunen van een mobile start-up genaamd Appmind die van A tot Z mobile cross-platform apps gaat ontwikkelen voor en samen met klanten.
Wat er hiervoor gecreŽerd wordt, is een volledige end-to-end workflow binnen Jira met alle nodige plug-ins, zoals urenregistratie, feedback van testresultaten en andere wensen. Het doel is zoveel mogelijk te automatiseren binnen de workflow. Ook de kwaliteit van de cross-platform-applicaties is een aandachtspunt. We zoeken naar de best mogelijke ondersteuning voor het projectteam om de kwaliteit steeds te verbeteren.

De stage- en onderzoeksopdracht focust zich op de uitrol en het onderhoud van de mobiele toepassingen. Volgende topics worden hierin opgenomen: database hosting , support, security en het verdelen naar de juiste store. Er wordt kennis gemaakt met de voorwaarden voor de App store en Google Play store. Er wordt onderzocht of de repository-applicaties rechtstreeks uitgerold kunnen worden naar de stores door gebruik te maken van van Bitrise en Fastlane. Alle onderwerpen worden uitgebreid behandeld en gebundeld in het eindwerk. Voor de werknemers van Codrigo is dit eindwerk een overzicht van aanbevelingen en adviezen die ze kunnen implementeren in hun workflow.

Binnen het onderzoek wordt een antwoord gegeven op de vraag "Welke Cross-platform testing tool biedt het meeste voordelen voor een projectteam?". Het resultaat van het onderzoek is een vergelijkingsmatrix waarmee het projectteam de meest geschikt testing tool kan selecteren. Daarnaast wordt onderzocht of het mogelijk is de applicatie te testen op een mobile app farm.

Full text:
File Size Type Checksum  
Eindwerk_Grauwels_Mathias.pdf 2 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 3425 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Grauwels, M. (2019). Software delivery pipeline: cross-platform testing. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Digital.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216cd2dafb016cd2ee282e049a.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer