About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,521 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

- Straal Digitaal - Een website over de werking binnen een digital agency

2019
Vanesch, Stijn
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Abstract :
Het valt niet meer te ontkennen, een digitale (r)evolutie is aan de gang en iedereen moet meegroeien om te overleven. Technologie is in de huidige maatschappij een steeds ingrijpendere rol in ons leven gaan spelen; we kunnen niet meer zonder. Deze digitale groei heeft als gevolg dat de bevolking steeds meer haar informatie online verzamelt. Dit gegeven is iets waar Yappa als digital agency al van bij de opstart op inspeelt en dat mee heeft gezorgd voor een enorme groei van het bedrijf op korte tijd.
Toch merkt het bedrijf op dat het de laatste tijd moeilijker wordt om digitale talenten aan te trekken. De focus wordt hierbij vooral gelegd op studenten, stagiairs, pas afgestudeerden, etc. Via deze stageopdracht wil Yappa dan ook een digitale oplossing aanbieden om deze doelgroep warm te maken voor in de eerste plaats alles wat met een digital agency te maken heeft, maar anderzijds ook voor hun bedrijf.
Het uiteindelijke doel van de opdracht is om van A tot Z een website (Straal Digitaal) uit te bouwen die dient om studenten, maar ook andere geïnteresseerden in de digitale sector, te inspireren en te laten zien wat het inhoudt om binnen een digital agency te werken. Om dit te realiseren wordt er samengewerkt in een team van stagiairs, waarin ieder lid een andere rol krijgt toegewezen met andere verantwoordelijkheden. Er wordt ook een event uitgewerkt op basis van een uitgebreid marketingplan om zo de website kenbaarder te maken bij de te bereiken doelgroep.
Vanuit het stagebedrijf wordt er natuurlijk verwacht dat er zo weinig mogelijk bugs en errors te vinden zijn in het af te leveren resultaat en hiervoor dient de website grondig getest te worden.
Momenteel maakt Yappa nog gebruik van één medewerker die elke functionaliteit handmatig test. Alle functionaliteiten dienen getest te worden zodat alle gebruikers een consistente ervaring meekrijgen bij het gebruik van een website, webshop, e-commerce dienst enzovoort. Een consument die afhaakt omdat een (digitaal) product niet kan concurreren of niet voldoende werkt kan een doodsteek betekenen voor een organisatie. Testen is dus de boodschap, maar dit is niet altijd zo evident als het lijkt. Gezien het aantal functionaliteiten, de verwachtingen van gebruikers, het aantal beschikbare webbrowsers enzovoort maakt dat dit zeer tijdrovend is en zeker niet haalbaar op lange termijn.
Als onderzoeksopdracht is de missie tijd vrij te maken in het testproces en zo de kwaliteit en de algemene tevredenheid van zowel de tester als de eindgebruiker te verhogen. Hiervoor wordt dan ook een vergelijkende studie uitgevoerd over beschikbare testtools. De focus wordt hierbij gelegd op testtools die gebruikt worden voor het testen van de verschillende functionaliteiten en de user experience.
Uiteindelijk omvat deze opdracht een pakketselectie, vanaf onderzoek tot en met implementatie. Het doel is dan ook een plan van aanpak van deze vergelijkende studie te voorzien met bijhorende resultaten. Hierdoor zal de productiviteit en snelheid van de oplevering van de websites en webshops binnen Yappa vergroten. Zo wordt ook een aanzet gegeven in het groeien van het testproces met de rest van het bedrijf mee.

Full text:
File Size Type Checksum  
Eindwerk_Vanesch_Stijn.pdf 3 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 3462 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Vanesch, S. (2019). - Straal Digitaal - Een website over de werking binnen een digital agency. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Digital.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216cd2dafb016cd2eecd6c05cc.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer