About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Ell@ v2. De nieuwe EersteLijnsAssistente voor de Landelijke Thuiszorg

2019
Plu, Roy
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Abstract :
Veel administratie gebeurt binnen Ons Landelijke Thuiszorg nog op papier, waardoor er nog vaak fouten gemaakt worden en dit veel tijd kost om door al het papierwerk te gaan. Om dit probleem op te lossen heeft Ons, in samenwerking met Cegeka, een vernieuwde versie van het Ell@-project opgestart om de verouderde hardware die binnen de thuiszorg gebruikt wordt te moderniseren. De reden hiervoor is dat ze niet meer afhankelijk willen zijn van een apart toestel dat een elektronische identiteitskaart van een cliŽnt nodig heeft om te kunnen functioneren. Verzorgenden zullen hun planning kunnen bekijken met een eigen smartphone.
De opdracht bestaat eerst en vooral uit het ontwikkelen van een Progressive Web App in Angular 7, een frontend framework dat gebruikmaakt van HTML, CSS & TypeScript, die verzorgenden toelaat om hun planning met een lijst van afspraken te bekijken. Deze planning bevat alle informatie die de verzorgende nodig zou moeten hebben over een afspraak en de bijbehorende cliŽnt. Ook kan de verzorgende een afspraak bevestigen wanneer een bezoek plaatsgevonden heeft. Hiernaast is er ook een frontend- en module-API ontwikkeld in ASP.NET Web API 2 die de bestaande systemen binnen Ons integreert en de nodige data van de planning bevat.
Tijdens de stage is er ook onderzoek gedaan naar een aantal andere mogelijkheden om dit project te realiseren. Als proof of concept is er een React Native en Redux native Cross-Platform app gebouwd die dezelfde functionaliteiten bevat als de Angular 7 app die gebruikmaakt van NgRx voor state management.
Aan de hand van deze twee applicaties is het mogelijk een vergelijking te maken van specifieke criteria die belangrijk zijn binnen Ons en Cegeka om een volwaardige applicatie te bouwen die aan hun eisen voldoen. De focus ligt op state management en native authentication, en of deze mogelijk zijn met de gekozen technologie. Hiernaast zijn er nog een aantal zelfgekozen criteria opgesteld namelijk performance, data usage, distribution en notifications die belangrijk zijn om een goede gebruikerservaring te realiseren met de applicatie.
In samenwerking met AÔmane Najja, die zijn onderzoek doet rond Flutter, kan Ons met deze informatie bepalen of de uitkomst van dit onderzoek in de toekomst een haalbaar alternatief zou zijn om mogelijk verder uit te werken.

Full text:
File Size Type Checksum  
Eindwerk_Plu_Roy.pdf 2 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 3519 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Plu, R. (2019). Ell@ v2. De nieuwe EersteLijnsAssistente voor de Landelijke Thuiszorg. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Digital.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216cd2dafb016cd2f660890b00.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer