About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Geautomatiseerde integratietesten financiŽle berekeningen

2019
Vankerkom, Daan
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Abstract :
ArgeŁs, gelegen in Lummen, biedt samen met experten uit de praktijk software aan. Ze wil op die wijze de adviesverlening in nichesegmenten van de financiŽle, notariŽle, juridische en accountancysector rentabiliseren. De huidige operationele softwareproducten zijn de modulaire successiecalculator (MSP) en de modulaire financiŽle planner (MFP).

Momenteel worden bij ArgeŁs regressietesten manueel uitgevoerd voordat er een release gebeurt. Dit manueel werk is arbeidsintensief, neemt veel tijd in beslag en kan foutieve resultaten door het vangnet laten glippen omdat kleine veranderingen de resultaten sterk kunnen beÔnvloeden.

In het kader van de stageopdracht heeft ArgeŁs dan ook de vraag gesteld om deze regressietesten te automatiseren in combinatie met een programma dat de resultaten van de successieberekeningen vergelijkt met voorafgaande resultaten en bijkomend de verschillen visualiseert.

De tool voor deze geautomatiseerde testen bestaat uit een webbased interface waarin de resultaten en wijzigingen visueel weergegeven worden in tabellen. Achterliggend wisselt de applicatie informatie uit met Jenkins aan de hand van een REST-API. Voor de gebruikersinterface zijn Angular en Semantic UI gebruikt om snel een kwalitatief resultaat te bekomen. Developers en testers kunnen de resultaten van de testruns bekijken en testcases uploaden en verwijderen. De applicatie is geschreven in Java met behulp van de Spring Boot, Apache Commons en de Guava libraries. Jenkins informeert de applicatie op welke testomgeving de berekeningen moeten worden uitgevoerd en brengt hem op gang na een wijziging in de code.

Aansluitend kadert het onderzoek binnen innovatie. Er wordt nagegaan welke performantievoordelen de programmeertaal Rust kan bieden. Ook wil ArgeŁs weten of deze programmeertaal integreerbaar is in het ontwikkelproces van nieuwe applicaties. Een proof of concept van het onderzoek bestaat uit een REST API in Java en Rust die het verworven kapitaal per jaar met een jaarlijks vast inkomen berekent.

Full text:
File Size Type Checksum  
Eindwerk_Vankerkom_Daan.pdf 2 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 3642 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Vankerkom, D. (2019). Geautomatiseerde integratietesten financiŽle berekeningen. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Digital.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216cd2dafb016cd2f665300b07.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer