About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Retroid

2019
Belov,Sergei
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Abstract :
Retrospectives binnen een agile proces nemen veel tijd in beslag. Het aanmaken, sorteren en overlopen van tickets kan makkelijk uren duren. Op dit moment zijn er weinig tools op de markt die een oplossing bieden die ook mobielvriendelijk tewerk gaan. Daarom wil XTi de perfecte tool te bouwen die door iedereen gebruikt kan worden. Het doel van de stage is om een oplossing te bieden die zowel op een computer als op een mobiel apparaat gebruikt kan worden. Aan de hand van deze tool kunnen gebruikers, zonder zich te registreren, tickets aanmaken binnen hun eigen of een gedeelde werkplek.
Met één knop kunnen alle tickets samengevoegd worden met dezelfde context en sentiment, en dit met behulp van machine learning. Zo kunnen alle tickets vlot met het hele team besproken worden en gaat er minder tijd verloren. De besproken tickets kunnen ook actiepunten omvatten die verplicht volgens het SMART-principe opgesteld moeten zijn. Het SMART-principe houdt in dat de actiepunten specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden moeten zijn.

De technologieën die gebruikt worden voor de frontend zijn Vue.js ondersteund door Vuetify.
Vue.js is een Javascript-framework dat in 2014 gestart is. Het framework probeert de beste eigenschappen van React.js en Angular te combineren en de gebruiker zelf de keuze te geven over de functionaliteiten die gebruikt worden.
Samen met Vue.js is er gekozen voor Vuetify in plaats van het meer gebruikte Bootstrap4 framework omdat Vuetify specifiek gemaakt is voor Vue.js en gekend staat voor de mooie resultaten.

Voor de backend is er gekozen voor Spring Boot geschreven in Kotlin samen met Gradle.
Kotlin is een recente technologie. Het is een framework dat concurreert met Java en meer en meer aan het opkomen is. Het doel van Kotlin is om code zoveel mogelijk te minimaliseren en te optimaliseren. Daarnaast lost het veel kleine problemen op die Java 8 op het moment met zich meedraagt.
Gebaseerd op zijn voorgangers Maven en Ant probeert Gradle het beste van beide over te nemen zonder het uitgebreide XML te gebruiken. De Gradle-files zijn korter en overzichtelijker dan de veel gebruikte Maven-files.
Het Spring Boot-framework is tot de dag van vandaag een van de meest gebruikte frameworks om een krachtige en stabiele backend op te zetten.

Voor de implementatie van machine learning in het project wordt onderzocht of er gebruikgemaakt kan worden van Natural Language Processors om taal te ontleden. Het doel is om zowel het onderwerp als het sentiment te verkrijgen.

Full text:
File Size Type Checksum  
Eindwerk_Belov_Sergei.pdf 2 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 3382 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Belov, S. (2019). Retroid. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Digital.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216cd2dafb016cd2f6f9a10bca.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer