About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

End-to-end monitoring

2019
Bijnens, Michiel
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Abstract :
Monitoring-tools spelen een belangrijke rol in de hedendaagse IT-infrastructuur. Harde schijven die onvoldoende ruimte hebben of servers die zonder reden uitvallen: dat zijn incidenten die in de hedendaagse infrastructuur niet meer mogen voorkomen. Het is belangrijk om deze problemen op voorhand te kunnen signaleren. Met een monitoring-tool kan dit probleem gemakkelijk opgelost worden. Door de gegevens te analyseren ontstaat er een beeld van wat er allemaal gebeurt en waar op gelet moet worden. Naast dit alles worden er ook meldingen verzonden wanneer er problemen zijn.
Dit is heel anders in een omgeving zonder monitoring. Hier zal de systeembeheerder zelf moeten zoeken waar het misloopt. Dit kan voor onnodige frustraties zorgen.
Bovenstaand probleem is ook van toepassing bij een klant van 3-it. Momenteel gebruiken zij nog geen tool om hun omgeving te observeren. Vanuit dit probleem is de opdracht gekomen om verschillende monitoring-tools te vergelijken.
Voor dit onderzoek wordt er naar een aantal parameters gekeken om de meest geschikte tool te vinden. Deze parameters zijn: prijs, meldingen, gebruiksvriendelijkheid, en wat er gemonitord zal worden. Verder heeft de klant ook gevraagd om een tool te zoeken die op Windows draait. Om tot deze informatie te komen wordt er een literatuurstudie uitgevoerd.
De tools worden vervolgens in een tabel geplaatst waarin ze vergeleken worden op basis van de eisen van de klant. Aan de hand van deze tabel wordt er besloten welke tool het meest geschikt is voor de klant.
Na dit onderzoek wordt er een proof of concept uitgewerkt met de meest geschikte tools om de haalbaarheid aan te tonen. Hiervoor wordt er een testomgeving voorzien waarin de tools getest kunnen worden.

Full text:
File Size Type Checksum  
Eindwerk_Bijnens_Michiel.pdf 832 KB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 3748 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Bijnens, M. (2019). End-to-end monitoring. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Digital.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216cd2dafb016cd2f8d2000c83.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer