About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,521 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

KPI visualisatie en beschrijving van het development proces

2019
Dirkzwager, Joran
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Abstract :
Level27 is een bruisend bedrijf met als doel de dienstverlening van hostingbedrijven in een steeds veranderende IT-wereld te optimaliseren door een oplossing op maat aan te bieden. Na dertien jaar is Level27 dan ook geŽvolueerd tot een bedrijfsverhaal dat geschreven wordt door een groep van toegewijde collegaís die streven naar het leveren van betrouwbare, veilige en stabiele hostingdiensten op maat en daarbij de waarden van Level27 hoog in het vaandel dragen.
Om die diensten op een gebruiksvriendelijke manier aan te kunnen bieden is Level27 een controlepaneel aan het ontwikkelen waar wekelijks nieuwe functionaliteiten aan worden toegevoegd. Om ervoor te zorgen dat deze nieuwe ontwikkelingen zo vlot en efficiŽnt mogelijk bij de klant geraken, wordt er een bepaald stappenplan gevolgd dat tijdens de stageperiode werd uitgeschreven. Dit stappenplan beschrijft het volledige ontwikkelingsproces van begin tot einde. Van feature request tot productie release. Van bug rapport tot bug fix.
Steeds meer bedrijven investeren in middelen voor het analyseren van resultaten om efficiŽnter en doelgerichter te werk te gaan. Ook Level27 is bezig met dit proces om zo snel mogelijk in te kunnen spelen op de snelgroeiende en veranderende markt.
Om een zicht te krijgen op de prestaties van de organisatie en zijn medewerkers wordt er gewerkt met een dataset van kritische succes factoren, of KPIís, die worden bijgehouden in een Excel-bestand. Om die data visueel voor te stellen zijn er een aantal dashboards gemaakt met het softwarepakket Klipfolio. Dit softwarepakket heeft een aantal limitaties waaronder een rate limiter en het gebrek aan een mogelijkheid om de software zelf te kunnen hosten. Om die redenen werd er tijdens de stageperiode een vergelijkend onderzoek gedaan naar een tool die Klipfolio kan vervangen bij het visualiseren en analyseren van de KPI-data. In het onderzoek werd er een vergelijking gemaakt tussen Klipfolio en drie alternatieven: Grafana, Power BI en QlikSense.
Tenslotte werd de gekozen tool uitgewerkt en werden alle bestaande Klipfolio-dashboards overgezet naar de nieuwe tool.

Full text:
File Size Type Checksum  
EindwerkJoranDirkzwager.pdf 1 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 3337 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Dirkzwager, J. (2019). KPI visualisatie en beschrijving van het development proces. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Digital.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216cd2dafb016cd2fc53ff10da.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer