About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Alternatieven voor de Google Maps API

2019
Heeren, Jasper
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Abstract :
Een mobiele applicatie die locatiedata van medewerkers verwerkt op een kaart kan veel voordelen met zich meebrengen. De huidige mobiele applicatie van de firma GPS wordt hier als beginsituatie gebruikt.

In de huidige mobiele applicatie is het nog niet mogelijk om locatiedata van werknemers te verwerken, terwijl die data wel beschikbaar is. Hierdoor loopt de app heel wat handige functionaliteit mis. Indien de gebruiker zou kunnen zien op welke plaatsen zijn collegaís zich registreren zou dit overzichtelijk zijn voor de gebruiker en het bedrijf. Een kaart biedt hiervoor de beste oplossing. Er zijn drie soorten registraties: een tijd-, job- of toegangsregistratie. Het moet visueel duidelijk zijn welk soort registratie een collega heeft uitgevoerd. Wanneer alle collegaís overzichtelijk op een kaart staan aangegeven, moet het ook mogelijk zijn om navigatie naar een collega te starten aan de hand van een externe applicatie voor navigatie. Ten slotte zou het zeer interessant zijn indien de applicatie zou aangeven wanneer de gebruiker bij een klant aankomt, en hem vervolgens de vraag stelt of hij een tijd-, job- of toegangsregistratie wil uitvoeren.

Een eerste doelstelling is het voeren van een onderzoek naar een efficiŽnte manier om alle bovengenoemde kaartgerelateerde functionaliteiten te implementeren. Hierbij wordt er vooral gekeken naar de mogelijkheden van de Google Maps API die belangrijk zijn voor de verwerking van locatiegegevens binnen de applicatie. Er wordt een vergelijkende studie uitgevoerd met een tweede framework, namelijk 'Here'. Vervolgens wordt het onderzoek ook in de praktijk gebracht. Enkele cruciale verschillen tussen de twee frameworks worden blootgelegd. Finaal kan zo bepaald worden welke van de twee de beste oplossing biedt in deze context.

De tweede doelstelling is het ontwikkelen van een Androidapplicatie die de misgelopen functionaliteiten uit de tweede paragraaf implementeert aan de hand van de Google Maps API. Om een eenvoudig te bedienen scherm met kaart te ontwikkelen wordt er gebruikgemaakt van de volgende technologieŽn: Google Maps API, bestaande .NET services, Java.

Full text:
File Size Type Checksum  
Eindwerk_Heeren_Jasper.pdf 1 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 3985 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Heeren, J. (2019). Alternatieven voor de Google Maps API. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Digital.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216cd2dafb016cd300e5fb119c.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer