About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Spring Boot vs Dropwizard

2019
Willems, Brent
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Abstract :
De klant IDEWE-vzw is een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk in BelgiŽ. De projecten die hier voor IDEWE ontwikkeld zijn, maken deel uit van een groot systeem binnen IDEWE. Dit systeem zorgt ervoor dat werknemers van IDEWE hun werk kunnen registreren, afspraken kunnen inplannen en opvolgen.
Mijn project kadert in de Matrix-applicatie binnen dit systeem. Door middel van deze applicatie kan een IDEWE-medewerker nagaan hoeveel en welke dienstverleningen er reeds uitgevoerd zijn en welke nog gepland moeten worden bij een klant. De IDEWE-medewerker krijgt ook een overzicht van de medische onderzoeken die in andere toepassingen worden gepland. De Matrix-applicatie is ontworpen met het Dropwizard-framework. Binnen IDEWE is men voor verschillende applicaties Spring Boot gaan gebruiken. Om mee te zijn met de technologie migreer ik de Matrix-applicatie naar Spring Boot.
Tijdens deze migratie wordt er gewerkt met verschillende technologieŽn zoals Docker, Maven, Spring, JUnit en Mockito. Docker wordt lokaal gebruikt om de toepassingen op de
development pcís op te starten. Maven wordt gebruikt voor het managen van dependencies en het project. JUnit voor het schrijven van unittesten en Mockito voor het mocken van data.
Deze onderwerpen worden ook behandeld in het onderzoeksgedeelte van mijn eindwerk. De twee frameworks Spring Boot en Dropwizard worden met elkaar vergeleken. Er worden verschillende zaken behandeld: de populariteit van de frameworks, dependency injection en de mogelijkheid om andere technologieŽn te betrekken zijn hier een deel van. Spring is zeer populair onder Java developers terwijl Dropwizard niet zo populair is.

Full text:
File Size Type Checksum  
Eindwerk_Willems_Brent.pdf 1 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 3551 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Willems, B. (2019). Spring Boot vs Dropwizard. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Digital.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216cd3194f016cd32189f80120.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer