About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Community configurator

2019
Majorczyk, Ryan
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Abstract :
Cubigo maakt een platform dat het leven binnen gemeenschappen vergemakkelijkt. Op dit platform kunnen mensen binnen een gemeenschap verschillende diensten gebruiken. Zo kan bijvoorbeeld een personeelslid een activiteit plannen en kunnen bewoners zich hiervoor inschrijven. Een bewoner kan via dit platform ook bijvoorbeeld het laatste nieuws bekijken, eten bestellen of transport aanvragen en opvolgen. Welke diensten beschikbaar zijn varieert tussen de verschillende gemeenschappen.

Het doel van dit project is om het werk van de ontwikkelaars binnen Cubigo te vereenvoudigen. Op dit moment moeten de ontwikkelaars iedere nieuwe gemeenschap manueel toevoegen aan de hand van scripts. Wanneer er binnenkort een groot aantal gemeenschappen moeten toegevoegd worden, zal dit te veel tijd in beslag nemen. Er is op dit moment ook geen manier voorzien waarop de instellingen van een aangemaakte gemeenschap aangepast kunnen worden.

Om dit probleem op te lossen is er het project ontstaan om een Angular 7 webinterface te maken waar er op een eenvoudige manier een nieuwe gemeenschap kan toegevoegd worden. Ook moet er een webinterface gemaakt worden waarop een administrator de instellingen van een gemeenschap kan aanpassen. Om deze interfaces te kunnen verbinden met de bestaande database moeten er een aantal zaken toegevoegd worden in de bestaande ASP.NET backend. Naar deze backend worden dan aan de hand van REST calls objecten doorgestuurd of opgevraagd. De backend maakt gebruik van Entity Framework om verbinding te maken met de PostgreSQL database.

Binnen Cubigo gebruiken ze op dit moment Angular 7 als frontend framework. Hierdoor is de vraag gekomen of het veranderen van frontend framework voordelig kan zijn voor Cubigo. Om hierop een antwoord te kunnen geven, zijn er een aantal zaken die onderzocht moeten worden. Zo is een belangrijke vraag of Cubigo meer functionaliteit kan halen uit een ander framework.

In dit onderzoek worden de drie meest gebruikte frameworks onderzocht, namelijk Angular 7, Vue 3 en React. Aan de hand van deze frameworks worden er verschillende tests uitgevoerd op snelheid, functionaliteit, bruikbaarheid en meer. Aan het resultaat van dit onderzoek kan dan nagegaan worden of het nuttig is voor Cubigo om naar de toekomst toe over te schakelen naar een ander framework.

Full text:
File Size Type Checksum  
Eindwerk_Majorczyk_Ryan.pdf 3 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 3643 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Majorczyk, R. (2019). Community configurator. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Digital.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216cd3194f016cd32a256204b2.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer