About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,521 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Cubigo Community Platform: Partner Integration

2019
Pawlenko, Michiel
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Abstract :
Cubigo NV is een kleinschalig bedrijf dat momenteel ťťn product aanbiedt: het Cubigo Community Platform. Dit platform is een manier om het leven van oudere mensen die in gemeenschappen wonen, waar ze verzorgd worden en allerlei services aangeboden krijgen, te vergemakkelijken. Via deze applicatie kunnen de bewoners voeding bestellen, transport aanvragen, zich inschrijven voor georganiseerde activiteiten, etc.
Momenteel is Cubigo ermee bezig om services van een extern EHR-bedrijf, Point Click Care (PCC), deels in het Cubigo Community Platform te integreren. Cubigo wil in zijn platform patiŽntgegevens ophalen uit PCC, om daaruit gebruikers in het Community Platform aan te maken. Ook zou er een 'master-slaveí-synchronisatie tussen de twee platformen moeten zijn: als er patiŽntgegevens veranderd, toegevoegd of verwijderd worden in PCC, moeten deze veranderingen ook op de corresponderende gebruiker(s) toegepast worden in het Community Platform.
Het Cubigo Community Platform is opgebouwd uit een Angular-frontend, met een ASP.NET backend die gebruikt wordt voor microservices en een API-backend waarmee de frontend zijn data kan ophalen. De integratie met PCC wordt dus opgebouwd uit meerdere microservices, die dan in de backend terechtkomen.
Voor het onderzoeks-onderdeel van de stage wordt er onderzoek gedaan naar Business Intelligence. Cubigo bekijkt momenteel of Business Intelligence (BI) gebruikt kan worden om onder andere het welzijn van de gebruikers van hun platform op te meten. Dit welzijn is namelijk zeer belangrijk voor de gemeenschappen waarin het platform gebruikt wordt, omdat meer welzijn betekent dat de inwoners van deze gemeenschappen er langer blijven wonen, waardoor de gemeenschap, en dus ook Cubigo, er meer winst uithaalt.
Het onderzoek zal een vergelijking worden tussen drie zeer populaire BI-toolsets: Microsoft Power BI, Qlik Sense en Tableau. Er wordt onderzocht hoe de gegevens van de backend in de BI-tool gebracht kunnen worden, welke stappen er ondernomen moeten worden om de gegevens te visualiseren in tabellen, grafieken, etc. Dit wordt allemaal gedaan aan de hand van een Postgres-database, zodat er een gelijkaardige infrastructuur is aan die van het Cubigo Community Platform.

Full text:
File Size Type Checksum  
eindwerk_MichielPawlenko.pdf 2 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 3345 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Pawlenko, M. (2019). Cubigo Community Platform: Partner Integration. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Digital.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216cd3194f016cd32a298a04b9.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer