About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,521 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Een mobiel portaal tussen cliŽnt en behandelaar met MyClient

2019
Randisi, David
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Abstract :
Yunify is een bedrijf gevestigd in Nederland met een sterke focus op healthcare. Eťn van de e-health-applicaties in hun assortiment is MyClient. Dit is een online portaal tussen behandelaar en cliŽnt in de vorm van een webapplicatie. Ondanks dat de webapplicatie een responsive lay-out heeft voor het gebruik op mobiele toestellen is toch de beslissing genomen om de functionaliteiten van MyClient ook aan te bieden in de vorm van een mobiele native applicatie.
Na de beslissing om een native applicatie te gaan bouwen kan het ontwikkelproces nog niet van start gaan. Een native applicatie kan namelijk op verschillende manieren gebouwd worden. De juiste technologie kiezen voor de vereisten van een project is niet altijd evident en brengt vaak verwarring met zich mee.

Zo bestaan er tal van frameworks die het mogelijk maken om platformonafhankelijke mobiele applicaties te bouwen met ťťn enkele codebase.
Voor de stageopdracht is ťťn van de platformonafhankelijke technologieŽn, Flutter, gebruikt om de functionaliteiten van MyClient te ontwikkelen. In het onderzoek wordt deze keuze kritisch bekeken. Naast Flutter wordt er ook aandacht besteed aan het Ionic-framework. Ionic zorgt uiteindelijk ook voor platformonafhankelijke applicaties maar is een voorbeeld van de hybride technologie. Hier ontstaat er vaak al verwarring omdat het verschil tussen de diverse platformonafhankelijke technologieŽn niet altijd duidelijk is.

Ten eerste wordt er onderzoek gedaan naar de effectieve werking van beide frameworks. Hier wordt er beschreven hoe Flutter een uniek systeem aanbiedt voor het tekenen van de componenten die op het scherm getoond worden. Voor Ionic wordt er besproken hoe dit framework gebruik maakt van een web view om mobiele applicaties weer te geven.
Vervolgens wordt er een literatuurstudie opgesteld door enkele bronnen te raadplegen die ook Flutter met Ionic vergelijken. Hier wordt het al snel duidelijk dat er enkele meningsverschillen ontstaan tussen de gekozen artikels. Uit de tegenstrijdigheden en gelijkenissen worden er een conclusies opgesteld.

Tenslotte worden de bevindingen en conclusies uit de literatuurstudie op de proef gesteld door middel van een proof of concept. Hierbij wordt een applicatie gebouwd die enkele simpele functionaliteiten bevat. Dezelfde applicatie wordt gebouwd met beide frameworks waardoor er ook een praktische vergelijking opgesteld wordt. Het PoC wordt ook gebruikt om meetresultaten op te stellen omtrent de performantie van beide applicaties. De praktische vergelijking wordt samen met de meetresultaten gebruikt om overeen te stemmen met de bevindingen van de literatuurstudie.

Full text:
File Size Type Checksum  
Eindwerk_Randisi_David.pdf 1 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 3277 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Randisi, D. (2019). Een mobiel portaal tussen cliŽnt en behandelaar met MyClient. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Digital.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216cd3194f016cd32e14c00622.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer