About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Dotoforfelix

2019
Galicia, Thomas
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Abstract :
De stage is uitgevoerd bij Eppix. Het bedrijf biedt onder andere backend-ontwikkeling aan voor systemen in het Java Spring-framework. Deze stage bij Eppix is onderverdeeld in een stageopdracht en een onderzoeksonderwerp. De stageopdracht heeft als doel een bestaande statische website om te vormen naar een webapplicatie die extra functionaliteiten aanbiedt aan de eindgebruikers.
De website in kwestie is bedoeld voor Dotoforfelix. Dit is een groep wandelaars die jaarlijks een sponsortocht organiseert ten voordele van het Felix Project. Het Felix Project is een organisatie die zich in zet voor zwerfkatten in België. Dotoforfelix wandelt jaarlijks de Dodentocht in Bornem, de opbrengsten van deze tocht gaan integraal naar het Felix Project. De huidige website is heel statisch en de meeste processen moeten handmatig uitgevoerd worden door de beheerders.
Via de nieuwe webapplicatie kunnen deelnemers zelf hun deelname registreren en beheren. Dit zorgt ervoor dat een deel van de processen niet meer door de beheerders moet uitgevoerd worden. Verder zijn er ook extra functionaliteiten toegevoegd voor het kerncomité en de administrators zodat zij de verschillende sponsortochten kunnen aanmaken en beheren.
Dit systeem is mogelijk gemaakt door een webapplicatie geschreven in het Angular-framework die communiceert met een RESTful API geschreven in het Java Spring-framework.
Het onderzoeksonderwerp van deze stage is autorisatie aan de hand van de OAuth-standaard. Er wordt nagegaan wat OAuth is en hoe de standaard in elkaar zit. Verder wordt er ingegaan op hoe deze standaard op een generieke manier geďmplementeerd kan worden in een aparte autorisatie-server, zodat deze server gebruikt kan worden in verschillende microservice omgevingen of applicaties.
Ten slotte is deze generieke autorisatie-server gebruikt om de toegang tot de RESTful API van de webapplicatie af te schermen zodat deze enkel beschikbaar is voor gebruikers met de juiste toegangsrechten.

Full text:
File Size Type Checksum  
Eindwerk_Galicia_Thomas-1.pdf 1 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 3695 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Galicia, T. (2019). Dotoforfelix. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Digital.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216cd3194f016cd32eb9fb0759.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer