About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.



Doks PHL
Doks XIOS



Open Archives Initiative
Home

Intelliway

2019
Lenaerts, Steffen
Professsionele bachelor in de toegepaste informatica

Abstract :
Meer en meer toeristen gebruiken tegenwoordig een applicatie om hun vakanties te plannen. In zo een applicatie krijgen toeristen een overzicht van heel wat activiteiten op hun vakantiebestemming.
De bedoeling van deze stageopdracht is om een webapplicatie te maken waarbij toeristen een overzicht krijgen van allerlei vakantieactiviteiten gecombineerd met augmented reality.

Wanneer de toerist aan een wegwijzer staat, kan hij naar de website surfen. Hierdoor wordt de camera geopend en kan de gebruiker de marker op de wegwijzer scannen. Aan elke wegwijzer is een activiteit gekoppeld. Wanneer de gebruiker de marker scant, wordt er in augmented reality informatie over de activiteit getoond. Ook kan de gebruiker de informatie via de website bekijken. Wanneer de gebruiker op de website komt, heeft hij de mogelijkheid om zelf zijn locatie te selecteren of kan hij er voor kiezen om zijn locatie te laten bepalen door zijn gps. Vanaf het moment dat de locatie van de gebruiker bepaald is, wordt er een lijst getoond van de verschillende activiteiten op deze locatie. Nu heeft de gebruiker de mogelijkheid om een bepaalde activiteit te selecteren. Nadat de gebruiker een activiteit heeft geselecteerd, krijgt hij meer details over deze activiteit te zien.

Zoals de meeste projecten, bestaat deze applicatie uit een frontend en backend. De frontend is geschreven in Javascript met behulp van Vue.js en de backend is geschreven in Java met behulp van Spring Boot. De frontend communiceert met de backend om de data op te halen en deze te visualiseren voor de gebruiker. Dit keer wordt de data uit de backend niet in een standaard database opgeslagen, maar in Contentful. Contentful is een content-management-systeem. Om gebruik te maken van augmented reality wordt er in de frontend gebruik gemaakt van AR.js. Dit is een marker based augmented reality framework voor webapplicaties.

De onderzoeksopdracht komt voort uit de stageopdracht. In de stageopdracht is het de bedoeling om een applicatie te maken die informatie toont via augmented reality. Om deze informatie te tonen wordt er gebruik gemaakt van een marker. Zo een marker is een herkenningspunt voor de applicatie. Door deze marker weet de applicatie waarop hij de augmented reality content moet tonen. Binnen andere frameworks is het mogelijk om zonder markers de virtuele content te tonen. De bedoeling van dit onderzoek is om na te gaan op welke manieren dit gerealiseerd wordt en om te controleren of het mogelijk is om in een webapplicatie markerless augmented reality toe te passen.

Full text:
File Size Type Checksum  
Steffen_Lenaerts_eindwerk_pba_IT_.pdf 563 KB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 4283 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Lenaerts, S. (2019). Intelliway. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Digital.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216cd3194f016cd333a8440b3e.




©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer