About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Afsprakenbeheer vanuit een nieuw perspectief

2019
Maltsav, Kiryl
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Abstract :
Luci Assistant is een student start-up in de IT-sector die ervoor wil zorgen dat online afspraken maken uiteindelijk de standaard wordt in de dienstensector. Het is op de dag van vandaag nog zeer gebruikelijk om dienstverleners (kapper, tandarts, kinesist enzovoort) te contacteren via verschillende kanalen, zoals gsm, e-mail of een socialemediaplatform.
Omdat er zo veel verschillende platformen bestaan, wordt er veel tijd verspild. Hiervoor heeft Luci Assistant een innovatieve oplossing waarbij een generisch platform aangeboden wordt aan zowel de klanten als aan de dienstverleners. Dit geeft hun de mogelijkheid om op een makkelijke en efficiŽnte manier hun afspraken te maken en te beheren.
Het minimum viable product bestaat uit een mobiele applicatie voor de klanten waarmee ze afspraken kunnen maken, documenten kunnen uitwisselen en nieuwe dienstverleners kunnen vinden. Vervolgens wordt er ook een dashboard voorzien voor de dienstverleners. Met deze applicatie kunnen afspraken en andere bedrijfsprocessen volledig beheerd worden.
Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technologieŽn om de MVP te ontwikkelen.
- Angular, NativeScript (dashboard, mobiele app)
- Java Spring Boot (backend), MongoDB (database), Pusher (real-time data)
- Heroku (DevOps, CI/CD), Firebase (authenticatie), Github (versiebeheer)
Tijdens het onderzoek wordt er nagegaan welk framework het best gebruikt wordt om een mobiele applicatie te ontwikkelen voor Luci Assistant. De meest voor de hand liggende optie is NativeScript. Dit is een framework om cross platform apps te ontwikkelen in JavaScript. Maar aan de andere kant is er een nieuwe en opkomende technologie (Progressieve Web App) die gebruik maakt van service workers om zo een betere mobiele ervaring aan te bieden. Ook wordt er tijdens het onderzoek een proof of concept ontwikkeld in Angular PWA en Angular NativeScript. Verder wordt het hele proces gedocumenteerd over hoe de ontwikkeling verloopt, wat er goed gaat, wat de valkuilen zijn enzovoort. Ook wordt er een vergelijkingsmatrix opgesteld van de verschillende functies die wel en niet mogelijk zijn met Native Script en/of PWA.
Het doel is om met de resultaten van het onderzoek te bepalen welke technologie de beste is voor dit project. De gekozen technologie wordt volledig uitgewerkt en geÔmplementeerd in de MVP.

Full text:
File Size Type Checksum  
AON_Kiryl_Maltsav_eindwerk_pba_IT_DrukVersie.pdf 5 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 3954 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Maltsav, K. (2019). Afsprakenbeheer vanuit een nieuw perspectief. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Digital.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216cd3194f016cd33da3030efe.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer