About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,521 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home

Automatisatie van betalen in restaurants

2019
Giebens, Jana
Professionele bachelor in de toegepaste informatica

Abstract :
Het doel van deze opdracht is de automatisatie van betalingen in een restaurant. Een klant moet in staat zijn om, zonder tussenkomst van een ober, de rekening te ontvangen en te betalen. Het proces verloopt als volgt: de klant identificeert zijn tafel, de klant ontvangt de rekening die bij zijn tafel hoort op zijn smartphone en de klant betaalt deze rekening.

In dit project werd voor de volgende implementatie gekozen. De klant identificeert zijn tafel door een QR-code te scannen. Door deze QR-code te scannen, wordt er een verzoek gestuurd naar de api van het kassasysteem. De klant krijgt zijn kassaticket te zien en indien deze correct is, kan de klant betalen. Er werd gekozen voor Stripe Connect om de betaling af te handelen. Door gebruik te maken van een provider wordt er geen gevoelige data door de server van de applicatie gestuurd. Een correcte implementatie van de Stripe-api garandeert dat de betaling verloopt overeenkomstig de Europese wetgeving.

In de tekst wordt onderzocht of de automatisatie van het proces mogelijk is en wat de efficiŽntste manier is voor iedere stap. Het onderzoek bestaat uit drie delen. Ten eerste wordt bekeken welke de meest gebruiksvriendelijkste manier is om een tafel te identificeren. Hier wordt gekeken naar QRcodes en OCR. De gebruiksvriendelijkheid wordt onderzocht aan de hand van een hallway test. Hierbij hebben verschillende, willekeurige, mensen de twee mogelijkheden uitgeprobeerd en enkele vragen beantwoord. Ten tweede is onderzocht hoe de applicatie geÔntegreerd kan worden met een kassasysteem. Ook wordt er een vergelijking gemaakt tussen twee payment service providers, namelijk Stripe Connect en Adyen MarketPay. Beide providers bieden de mogelijkheid om betalingen te ontvangen en door te sturen naar derden, in dit geval het restaurant. In de vergelijking wordt onder andere gekeken naar de kostprijs, snelheid en verschillende mogelijkheden van de oplossingen.
Aangezien de applicatie bedoeld is voor iOS wordt er ontwikkeld in Swift. XCode is de gebruikte programmeeromgeving. De backend is geschreven in PHP en er is gebruikgemaakt van het framework Laravel.

Full text:
File Size Type Checksum  
Eindwerk_Giebens_Jana.pdf 1 MB PDF MD5 Open file

Dit eindwerk werd 3660 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Show record details

Show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Giebens, J. (2019). Automatisatie van betalen in restaurants. Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Digital.
Retrieved from http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8216cd3194f016cd33dd1420f4b.
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer