About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,289 theses on-line.Doks PHL
Doks XIOSOpen Archives Initiative
Home
ETD
Title : Cubigo Community Platform: Partner Integration
Author :
Pawlenko, Michiel
Abstract : Cubigo NV is een kleinschalig bedrijf dat momenteel ťťn product aanbiedt: het Cubigo Community Platform. Dit platform is een manier om het leven van oudere mensen die in gemeenschappen wonen, waar ze verzorgd worden en allerlei services aangeboden krijgen, te vergemakkelijken. Via deze applicatie kunnen de bewoners voeding bestellen, transport aanvragen, zich inschrijven voor georganiseerde activiteiten, etc.
Momenteel is Cubigo ermee bezig om services van een extern EHR-bedrijf, Point Click Care (PCC), deels in het Cubigo Community Platform te integreren. Cubigo wil in zijn platform patiŽntgegevens ophalen uit PCC, om daaruit gebruikers in het Community Platform aan te maken. Ook zou er een 'master-slaveí-synchronisatie tussen de twee platformen moeten zijn: als er patiŽntgegevens veranderd, toegevoegd of verwijderd worden in PCC, moeten deze veranderingen ook op de corresponderende gebruiker(s) toegepast worden in het Community Platform.
Het Cubigo Community Platform is opgebouwd uit een Angular-frontend, met een ASP.NET backend die gebruikt wordt voor microservices en een API-backend waarmee de frontend zijn data kan ophalen. De integratie met PCC wordt dus opgebouwd uit meerdere microservices, die dan in de backend terechtkomen.
Voor het onderzoeks-onderdeel van de stage wordt er onderzoek gedaan naar Business Intelligence. Cubigo bekijkt momenteel of Business Intelligence (BI) gebruikt kan worden om onder andere het welzijn van de gebruikers van hun platform op te meten. Dit welzijn is namelijk zeer belangrijk voor de gemeenschappen waarin het platform gebruikt wordt, omdat meer welzijn betekent dat de inwoners van deze gemeenschappen er langer blijven wonen, waardoor de gemeenschap, en dus ook Cubigo, er meer winst uithaalt.
Het onderzoek zal een vergelijking worden tussen drie zeer populaire BI-toolsets: Microsoft Power BI, Qlik Sense en Tableau. Er wordt onderzocht hoe de gegevens van de backend in de BI-tool gebracht kunnen worden, welke stappen er ondernomen moeten worden om de gegevens te visualiseren in tabellen, grafieken, etc. Dit wordt allemaal gedaan aan de hand van een Postgres-database, zodat er een gelijkaardige infrastructuur is aan die van het Cubigo Community Platform.
Publisher : Hogeschool PXL
Publication date : 2019
Full text :
File Size Type Checksum  
eindwerk_MichielPawlenko.pdf 2 MB PDF MD5 Open file
Appendices :
File Size Type Checksum  
Type : Bachelorproef
Language :
Dutch
Rights : All rights reserved
Degree name : Professionele bachelor in de toegepaste informatica
Degree level : Bachelor
Discipline : Applicatieontwikkeling
Grantor of degree : Hogeschool PXL
Department : PXL-Digital
Awards :
Status : PUBLISHED
Persistent Identifier :
Created : 27/08/2019 15:00
Last modified : 29/09/2019 23:06
Collections :
PXL-IT
2019
11600652
Views : 454
Downloads : 306
 
 

Simple view
©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer