About DoKS      NL  |  EN Search: Advanced Search
  Part of a word (e.g. tele*)    Exact wordgroup (e.g. "wireless communication")
 
Home
folder Authors
folder Departments
folder Help
folder Years
 
Most popular theses: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 theses on-line.



Doks PHL
Doks XIOS



Open Archives Initiative
Home
ETD
Title : Gipping in the classroom
Author :
Mangelschots, Marijn
Abstract : “Ik wist niet wat ik moest doen.” “Ik snapte het niet.” Dit zijn reacties van leerlingen die ik tijdens mijn stages vaak hoorde als het ging over hun huiswerk. De flipped-classroommethode wil inspelen op deze reacties door het huiswerk naar de klas te brengen. Leerlingen bereiden thuis het meer theoretische deel van de les voor, waardoor er in de les ruimte vrijkomt om de theorie toe te passen. Leerkrachten kunnen zo als coach optreden en leerlingen beter ondersteunen bij het verwerken van de leerstof.

Leerlingen vandaag de dag verwachten van een les meer dan een passieve leerervaring die bestaat uit eenrichtingscommunicatie met beperkte interactie. Lessen die hen aanmoedigen en hen helpen om zelf kennis te ontwikkelen, krijgen hun voorkeur. Het flippen van een klas moet niet gebeuren met online tools, maar gezien de technologische evoluties is het wel zinvol om het vanuit deze invalshoek te bekijken.

Wanneer ik terugdenk aan mijn ervaringen met het maken van een geïntegreerde proef (gip) in het secundair onderwijs, stoot ik vooral op de moeilijkheden die medeleerlingen ervaarden met het correct toepassen van de NBN-normen.

Bij het kiezen van een onderwerp voor deze bachelorproef wou ik graag mijn persoonlijke ervaringen van tijdens mijn stages en van tijdens het maken van de gip combineren. Dit bracht mij bij de volgende onderzoeksvraag: hoe kan flipping the classroom een werkbaar concept vormen voor de gip? Gipping the classroom als titel van deze bachelorproef vloeit dan ook voort uit het samenspel tussen flipping the classroom en gip.

Deze hoofdvraag wordt verder onderverdeeld in drie deelvragen. Deze deelvragen kennen een logische opbouw. Zo zal eerst bekeken worden wat er verstaan wordt onder flipping the classroom en hoe het in de praktijk toegepast wordt. Vervolgens gaat de tweede deelvraag na welke invloed dit concept heeft op leerlingen van het secundair onderwijs. Ten slotte wordt met de derde deelvraag meer specifiek ingegaan op leerlingen die in hun laatste jaar van het secundair onderwijs een gip moeten maken en een mogelijke link tussen dit gip en flipping the classroom.

Om een antwoord te formuleren op deze onderzoeksvragen zal onder meer gebruik gemaakt worden van een literatuurstudie, een testfase bij leerlingen in het secundair onderwijs en een enquête die de ervaringen van deze leerlingen in kaart brengt.

Het ontdekken van nieuwe werkvormen is een positief gegeven in het kader van mijn professionele ontwikkeling. Bovendien is het belangrijk om als leerkracht in te spelen op de hedendaagse technologische ontwikkelingen, zeker vanuit mijn vakgebied. Mijn vakkencombinatie laat het toe om gebruik te maken van de flipped-classroommethode, dit geldt zeker niet voor alle vakken en lesonderwerpen.

Deze bachelorproef richt zich dan ook op leerkrachten van het secundair onderwijs die openstaan voor nieuwe werkvormen en innoverend lesgeven.
Publisher : Hogeschool PXL
Publication date : 2016
Full text :
File Size Type Checksum  
Appendices :
File Size Type Checksum  
Type : Afstudeerproject
Language :
Dutch
Rights : All rights reserved
Degree name : Professionele bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs
Degree level : Bachelor
Discipline : Informatica-Engels
Grantor of degree : Hogeschool PXL
Department : PXL-Education
Awards :
Status : PUBLISHED
Persistent Identifier :
Created : 07/07/2016 14:14
Last modified : 22/07/2016 1:24
Collections :
3260079
Secundair onderwijs
2016
Views : 2163
 
 

Simple view




©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer