About DoKS      NL  |  EN Zoek: Geavanceerd Zoeken
  Deel van een woord (bv. tele*)    Exacte woordgroep (bv. "draadloze communicatie")
 
Home
folder Auteurs
folder Departementen
folder Help
folder Jaren
 
Meest populaire eindwerken: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 eindwerken on-line.



Doks PHL
Doks XIOS



Open Archives Initiative
Home

Gastronomie sensibiliseren voor personen met een visuele en/of auditieve beperking

2017
Simenon, Lore
Boosten, Aaron
Professionele bachelor in de ergotherapie

Samenvatting :
Inleiding: Personen met een auditieve en/of visuele beperking ondervinden allerlei problemen in de horeca. Accent Gastronomy, een Europees project met verschillende partners, focust zich op de verminderde participatie van deze personen in de horeca.
Doel: Het doel van dit onderzoek is nagaan of de sensibilisatiesessie, uitgewerkt voor het horecapersoneel, hen voldoende inzichten aanreikt om gepast te reageren op toekomstige klanten. Een tweede doel is deze inzichten vertalen naar een opleiding voor toekomstige ergotherapeuten.
Methode: Het kwalitatief onderzoek omvat een literatuurstudie en een praktijkonderzoek. De literatuurstudie is gebaseerd op literatuur uit wetenschappelijke databanken en boeken. Het praktijkonderzoek omvat een sensibilisatiesessie voor horecapersoneel, twee mystery visits die uitgevoerd zijn ter controle van de resultaten en een opleiding voor de studenten ergotherapie.
Resultaten: Uit onderzoek blijkt dat weinig bekend is omtrent het aantrekkelijk maken van de horeca voor personen met een auditieve en/of visuele beperking. De sensibiliseringssessie ervaren de kelners als een meerwaarde maar uit de evaluatieformulieren van de mystery visits blijkt dat de kelners nog heel veel werkpunten hebben. De opleiding ervaren de studenten als een meerwaarde voor hun toekomstig beroep.
Conclusie: Uit het onderzoek blijkt dat de herhaling van de sensibilisatiesessie voor de kelners een meerwaarde is en dat in de toekomst meer onderzoek nodig is over Universal Design. De opleiding voor de eerstejaarsstudenten ergotherapie, heeft hen meer vertrouwd gemaakt met het begrip 'Universal Design’ en daarom lijkt het aangewezen deze opleiding te herhalen volgende jaren.
Trefwoorden: Auditieve- en visuele beperking, gastronomie, sensibiliseren, ontwerpen voor iedereen

Tekst:
De volledige tekst is niet beschikbaar

Dit eindwerk werd 1957 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Toon volledig record

Toon ETD - Dublin Core

Wil je naar dit eindwerk verwijzen in je eigen eindwerk, paper of rapport, gebruik dan dit formaat (APA):

Simenon, L., Boosten, A. (2017). Gastronomie sensibiliseren voor personen met een visuele en/of auditieve beperking. Onuitgegeven verhandeling, Hogeschool PXL, PXL-Healthcare.
Gevonden op op http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a8215c86dfb7015c86fb51f20d70.




©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer