Abstract : Het doel van deze Graduaatsproef is om een effectieve en efficiënte manier te vinden om leerlingen van het type 7 in het horeca-onderwijs te ondersteunen bij het leren van keukenterminologie en het uitvoeren van kooktechnieken. Dit draagt bij aan hun voorbereiding op het werkveld en bevordert de ontwikkeling van zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Het onderzoek richt zich op het ontwikkelen en evalueren van een visuele woordenlijst en instructiemateriaal dat specifiek is ontworpen voor DSH-leerlingen van het type 7.
Dit materiaal zal worden geïntegreerd in de praktijklessen van het horeca-onderwijs.
De aanpak van het onderzoek omvat een literatuurstudie, bevragingen aan andere scholen en een interview met DSH-leerlingen. Uit het interview is gebleken dat het gebruik van eenvoudig en duidelijk visueel beeldmateriaal het begrip en de zelfstandigheid van de leerlingen vergemakkelijkt.
Op basis van deze bevindingen is een adviesnota opgesteld waarin wordt geconcludeerd dat het gebruik van visueel materiaal de beste aanpak is voor het ondersteunen van DSH-leerlingen in het horeca-onderwijs. Deze benadering stelt hen in staat om de lesstof beter te begrijpen en zelfstandiger te werken.
Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met leerkrachten en leerlingen van de BUSO KIDS OV3 opleiding basis horeca. Het uiteindelijke doel is om een concrete bijdrage te leveren aan het onderwijs voor DSH-leerlingen in het horeca-onderwijs, zodat zij beter kunnen gedijen in het werkveld en hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid kunnen ontwikkelen.
|
If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):
Vranken, A. (2023). In stilte 'koken'.
Unpublished thesis, Hogeschool PXL, PXL-Education.
Retrieved
from
http://doks.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=SEtd8ab2a82188be86ef0188be8a8bd0016b.
|