About DoKS      NL  |  EN Zoek: Geavanceerd Zoeken
  Deel van een woord (bv. tele*)    Exacte woordgroep (bv. "draadloze communicatie")
 
Home
folder Auteurs
folder Departementen
folder Help
folder Jaren
 
Meest populaire eindwerken: 2014 2015 2016 2017 2018 2019


1,572 eindwerken on-line.



Doks PHL
Doks XIOS



Open Archives Initiative
Home  >  Departementen
ETD
Titel : 'Onze bewoner is ook mijn bewoner'. Via het oprichten van een multidisciplinaire werkgroep 'voeding' het principe van bottum-up denken introduceren in het woonzorgcentrum Kimpenhof
Auteur :
Cordie, Nathalie
Samenvatting : Het veranderproject 'Onze bewoner is ook mijn bewoner' geeft het proces weer van de verschillende aspecten binnen een cultuurverandering wat leidt tot meer participatie en betrokkenheid in een organisatie. Dit door het introduceren van het bottom-up principe binnen de opstart van een nieuwe werkgroep in de organisatie van het woonzorgcentrum.
Om een verandertraject aan te gaan, worden verschillende thema's bekeken die invloed hebben op een cultuurverandering. Het theoretisch luik geeft in zijn eerste deel meer inzicht in mogelijke methodieken voor verandering. Een drietal methodieken worden nader bekeken en vergeleken. Van daaruit wordt een besluit geconcludeerd welke methodiek het meest voor de hand liggend is binnen de werking van het woonzorgcentrum.
Het tweede hoofdstuk geeft de emotionele reacties weer die zich voordoen bij een verandering.
Als derde hoofdstuk worden verschillende leiderschapsstijlen naar voren gebracht waarin de sterktes en zwaktes van iedere stijl belicht worden. Het besluit geeft weer welke voorgelegde stijl het best gehanteerd kan worden binnen het veranderproject.
Aansluitend worden de managementvormen top-down en bottom-up verder toegelicht in hoofdstuk vier. Niet onbelangrijk zijn de mogelijke culturen die er binnen organisaties heersen. Deze worden in het vijfde hoofdstuk nader bekeken.
Het laatste theoretisch luik geeft kort het gebruik van talenten binnen een organisatie weer, welke invloeden ze hebben en hoe ze het best toegepast worden.
Vanuit deze achtergrond start het verandertraject met een voorstelling van het woonzorgcentrum en wordt de gekozen methodiek naar voren gebracht. Volgens de acht stappen van Kotter vloeit het veranderproces doorheen de stappen met daarin de link naar bepaalde thema's uit de theorie.
De stappen geven een overzicht van de doorlopen fases binnen de praktijk. Ze zijn aangepast aan het proces en geven hierbij het proces weer met successen en valkuilen binnen ieder onderdeel. Daarnaast wordt er na iedere stap een voorstel gedaan naar de toekomst toe.
Een persoonlijke reflectie geeft een beeld weer over het doorgemaakte proces met daarbij de persoonlijke ervaringen en belicht waar het project zich momenteel bevindt en welke richting het verder uit wil.
Afsluitend wordt het gehele proces samengevat en een draaiboek opgestart met tips naar volgende werkgroepen toe.
Uitgever : Hogeschool PXL
Publicatiedatum : 2015
Tekst :
Bestand Grootte Type Controle  
eindwerk ZM.pdf 1 MB PDF MD5 Bestand openen
Bijlagen :
Bestand Grootte Type Controle  
Type : Bachelorproef
Taal :
Nederlands
Rechten : All rights reserved
Naam van de graad : Bachelor in het zorgmanagement
Niveau : Bachelor na Bachelor
Optie :
Instituut : Hogeschool PXL
Departement : PXL-Healthcare
Prijzen :
Status : PUBLISHED
Persistent Identifier :
Aangemaakt : 19/03/2015 15:29
Laatst gewijzigd : 27/03/2017 13:43
Collecties :
2015
2920126
BaNaBa Zorgmanagement
Aantal keer bekeken : 6066
Aantal keer gedownload : 2172
 
 

Eenvoudige weergave




©2004-2008 - Hogeschool PXL - webmaster - Contact - Disclaimer